سیم مفتول گالوانیزه

سیم گالوانیزه یک جزء حیاتی در صنایع مختلف است که به دلیل دوام، استحکام و مقاومت در برابر خوردگی شناخته شده است. گالوانیزه شامل پوشاندن سیم با یک لایه محافظ روی است که عملکرد و طول عمر آن را در محیط های سخت افزایش می دهد. درک انواع مختلف سیم گالوانیزه و کاربرد آنها برای انتخاب مناسب ترین گزینه برای پروژه های خاص بسیار مهم است.

قاب عسل زنبورداری

انواع سیم مفتول گالوانیزه

برخی از سیم ها تحت فرآیند گالوانیزه شدن قرار می گیرند که شامل پوشش دادن سیم در لایه ای از روی به عنوان یک فلز بسیار مقاوم است. پوشش روی به عنوان یک لایه بیرونی و محافظ عمل می کند و از سیم در برابر زنگ زدگی، خوردگی و سایش محافظت می کند. مفتول های فولادی با روکش روی به طور استثنایی در برابر شرایط آب و هوایی انعطاف پذیر هستند و آنها را به انتخاب اصلی برای طیف وسیعی از کاربرد ها تبدیل می کند. انواع این مفتول ها بر حسب نوع محصول شامل برش مستقیم، سیم آهن گالوانیزه کلاف، کراوات گالوانیزه حلقه ای و سیم آهن گالوانیزه نوع U می باشد.
فلز را می توان از طریق چندین فرآیند مختلف گالوانیزه کرد،

از جمله:

1- گالوانیزه گرم. شامل غوطه ور کردن مواد سیم پایه در حمامی از روی مذاب است که یک پوشش کامل روی ایجاد می کند. این روش به دلیل پوشش کامل و دوام آن محبوب ترین و قابل اعتمادترین روش گالوانیزه است.
2- پیش گالوانیزه کردن مشابه گالوانیزه گرم، اما در کارخانه فولاد انجام می شود، جایی که فولاد قبل از اینکه به محصول سیم نهایی تبدیل شود با یک لایه روی پوشانده می شود.
3-گالوانیلینگ. فرآیندی که ترکیبی از گالوانیزه گرم و فرآیند آنیلینگ است که در نتیجه محصولی از آلیاژ روی-آهن با ظاهر سطحی مات مات ایجاد می‌کند. برای جوشکاری مساعد است و سطح عالی برای چسبندگی رنگ فراهم می کند.
4- الکترو گالوانیزه. در این روش از حمام روی مذاب استفاده نمی شود. در عوض، شامل اعمال روی در یک پوشش نازک به فلز پایه، معمولاً از طریق فرآیند آبکاری است. پوشش روی اعمال شده توسط الکترو گالوانیزه صاف تر از محصولات گالوانیزه گرم است.

مشخصات سیم مفتول گالوانیزه

Galvanized wire به طور کلی در دو سطح به فروش می رسند که از میان آن ها گالوانیزه کلاس 3 مقاومت در برابر خوردگی بسیار بالاتری نسبت به گالوانیزه کلاس 1 استاندارد دارد.
سیم گالوانیزه کلاس 1 دارای پوشش روی نازک تری به میزان 0.28 اونس بر فوت مربع است و محافظت اولیه را ارائه می دهد،

اما بسته به محیط پس از 2 تا 12 سال تمایل به زنگ زدگی دارد.

در مناطق ساحلی، پوشش کلاس 1 به دلیل خوردگی آب شور زودتر از بین می رود و به همین دلیل اغلب برای نرده های سیم خاردار استفاده می شود.
سیم گالوانیزه کلاس 3 یک پوشش روی درجه یک (تقریباً سه برابر ضخامت کلاس 1) ارائه می دهد که از 0.80 اونس روی در هر فوت مربع استفاده می کند.

این پوشش سیمی درجه حفاظت بالاتری را ارائه می دهد و طول عمر 13 تا 30 سال را فراهم می کند.

سیم گالوانیزه کلاس 3 در قسمت جلو گران تر است، اما طول عمر بیشتری دارد.

گالوانیزه کلاس 3 مقاوم ترین پوشش سیمی ما در برابر زنگ زدگی است و انتخاب ایده آل برای محیط های کاری محسوب می شود.

سیم مفتول گالوانیزه بر حسب سایز

در حال حاضر، جامعه بین‌المللی معمولاً از AWG سیم‌سنج آمریکاییBWG و SWG (سنج استاندارد سیم) برای نشان دادن قطر سیم سیم‌های آهن گالوانیزه استفاده می‌کند.
به عنوان مثال، شماره 16 در AWG به معنای 1.29 میلی متر، در BWG به معنای 1.65 میلی متر، در SWG به معنای 1.63 میلی متر است.وجه مشترک بین این سه استاندارد این است که هرچه تعداد گیج بیشتر باشد، قطر سیم سیم آهن گالوانیزه کوچکتر است.
از آنجایی که کشورها یا مناطق مختلف از نام های متفاوتی برای قطر سیم سیم آهن گالوانیزه (GI) استفاده می کنند، توجه به این تفاوت ها و در نظر گرفتن نوع استفاده شما برای خرید سیم مناسب مهم است. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که استحکام و انعطاف مفتول آهن گالوانیزه با قطر سیم آهن گالوانیزه متفاوت است. برای کاربردهایی مانند قفسه بندی ها در مکان هایی چون مرغداری ها قطر سیم کوچکتر و سیم آهنی گالوانیزه با قابلیت خم شدن راحت تر کاملاً مناسب است. با این حال، برای ساخت نرده ها در پروژه های ساختمانی به سیم آهنی گالوانیزه قوی تر و با قطر بزرگتر نیازمند خواهید بود.

بیشتر بدانید :موم ورق ارگانیک

کاربرد و مزیت سیم مفتول گالوانیزه

سوالی که اکنون پیش می آید این است که سیم های گالوانیزه برای چه مواردی استفاده می شود؟

این مفتول ها را می توان برای بسیاری از پروژه های مسکونی و تجاری در فضای باز استفاده کرد که شامل انواع حصارها و محوطه ها، تولید سیستم های کنترل آفات، جوجه کشی در مرغداری ها ، حفاظ درختان، ساخت قفس، داربست، طاق و غیره می باشد.
مفتول های گالوانیزه در مقایسه با انواع معمولی مزایای زیادی دارد که عبارتند از:1-تطبیق پذیری. مفتول فولادی گالوانیزه به دلیل استحکام کششی بالا، شکل پذیری و مقاومت در برابر خوردگی برای صنایع مختلف از جمله بازیافت، کشاورزی و ساخت و ساز مناسب است.
2- مقاومت در برابر خوردگی. سیم آهنی گالوانیزه تا 100 برابر بهتر از فولاد بدون روکش در برابر زنگ زدگی مقاومت می کند و باعث می شود دوام و ماندگاری بالایی داشته باشد.
3- ماندگاری بالا. پوشش روی بسیار بادوام و مقاوم در برابر خراش ناشی از سایش و رطوبت است.
4-قابلیت بازیافت. سیم گالوانیزه گرم به اندازه سایر انواع فولاد قابل بازیافت است و آن را به یک ماده سیمی سازگار با محیط زیست تبدیل می کند.
5- ظاهر مسطح. تمام سیم های فولادی با روکش روی ظاهری خاکستری مات دارند. همچنین پوشش روی اعمال شده توسط الکترو گالوانیزه صاف تر از فولاد گالوانیزه ساخته شده با گالوانیزه گرم است.
6- شکل پذیری عالی. پوشش روی روی فولاد گالوانیزه در برابر ترک خوردگی و از بین رفتن چسبندگی مقاوم است و شکل پذیری بالایی در حین کار دارد.
7- عمر طولانی. فولاد گالوانیزه گرم عمر طولانی دارد، به نگهداری کمتری نیاز دارد و هزینه بلندمدت پایینی را برای مصرف کنندگان ارائه می دهد.

🌹🌹

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *